Finance Moravskoslezský politici Politika Pomáháme Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Opavští záchranáři získali nový dýchací přístroj za finanční podpory statutárního města Opavy


OPAVA – Opavští záchranáři převzali do užívání nový transportní ventilátor MEDUVENT Standard. Jedná se o špičkový přístroj, kterým je čerstvě dovybaveno vozidlo rychlé zdravotnické pomoci se základnou v Opavě. Pořízení bylo možné díky získání účelové dotace statutárního města Opavy v celkové výši 300 000 korun.

Ventilátor umožňuje jak invazivní, tak i neinvazivní plicní ventilaci pacientů všech věkových kategorií. Technologie zajišťuje provoz s minimální spotřebou externího kyslíku a integraci tlakově i objemově řízené ventilace.

Přístroj již začal sloužit pacientům. Je součástí vybavení vozidla, zajišťujícího péči o nemocné ve spádové oblasti Opava, které se rovněž podílí také na realizaci sekundárních mezi nemocničních transportů.

Vybavení vozidel ZZS MSK je na velmi vysoké úrovni a statutární město Opava pořizování nejmodernější techniky pro opavské záchranáře finančně podporuje dlouhodobě.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz