Auto-Moto dobrovolní hasiči Doprava HZS Jihomoravský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Nákladní automobil se převrátil do potoka! Zraněného řidiče museli hasiči vyprošťovat


ÚSOBNO – Včera v poledne vyslalo operačního středisko profesionální a dobrovolné jednotky hasičů na dopravní nehodu nákladního automobilu. Vozidlo s kontejnerem, které převáželo dřevěný odpad se převrátilo do potoka u obce Úsobrno. Ve vozidle zůstal zaklíněn řidič, které ho jsme po zajištění ze strany lékaře začali vyprošťovat pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Pomocí páteřové desky jsme osobu vyprostili a předali jej do péče záchranářů.

V místě nehody uniklo malé množství provozních kapalin, které hasiči zasypali pomocí plovoucího sorbentu a potok přehradili nornou stěnou. Část úniku hasiči jímali do sudů. Z tohoto důvodu si velitel zásahu povolal na místo zástupce životního prostředí a Lesy ČR.

FOTOGALERIE…

U události zasahovaly tři profesionální jednotky ze stanice Blansko, Boskovice a Brno-Lidická, dvě dobrovolné jednotky z obce Velké Opatovice a Úsobrno. K zásahu byla povolána i mezikrajská výpomoc z centrální stanice Svitavy.

Celý zásah se protáhl na necelých šest hodin, kdy největší dobu vzalo vyproštění nákladního vozu z potoka zpět na komunikaci. Proto byl na místo povolán vyprošťovací automobil ze stanice Brno-Lidická a automobilový jeřáb ze Svitav.

Autor: Štěpán Komosný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz