dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Plzeňský Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: V bahně čerstvě vyloveného rybníka v Nalžovských Horách na Klatovsku uvízl muž na paddleboardu! Pomoci museli hasiči


KLATOVSKO – K vcelku nezvyklému zásahu vyjížděli večer hasiči do Nalžovských Hor na Klatovsku. V místním čerstvě vyloveném rybníku uvízl asi 150m od břehu v bahně muž.

Jelikož si hasiči nebyli jisti, zda se k němu dostanou dostatečně rychle, povolal velitel na místo vrulník s lezcem. Ale protože kolegové z Horažďovické stanice jsou muži činu, vyrazili na neexistující vodní hladinu s paddleboardem, díky němuž se jim podařilo k muži dostat ještě dříve, než přiletěl vrtulník. Jeho pilot hasičům alespoň pomohl nasvícením místa.

FOTOGALERIE…

Zbytek hasičů se postaral o rychlé vytažení paddleboardu i se dvěma hasiči a zachráněným mužem. Následovalo odbahnění a vysušení lidí i vybavení. Muže si ke kontrole zdravotního stavu převzala ZZS. „Vzhledem k tomu, že měl u sebe několik ryb, odhadujeme, že asi sbíral houby, ale můžeme se plést,“ dodávají hasiči.

Zdroj: HZS Plzeňského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz