Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Pardubický Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Tři vážné večerní nehody zaměstnaly hasiče v Pardubickém kraji


PARDUBICKÝ KRAJ – Včera krátce před 19 hodinou vyjely jednotky z Přelouče, Chrudimi, Slatiňan a Poličky hned k několika vážným k dopravním nehodám.

Z Přelouče hasiči jeli do Chvaletic, kde sjela řidička s osobním vozidlem do příkopu. Při nehodě utrpěla zranění, vozidlo bylo natolik deformované, že na vyproštění zraněné osoby bylo nutné použít hydraulické nářadí. Následně ji hasiči předali do péče Zdravotnické záchranné službě. Po zajištění vozidla proti požáru a předání informace životnímu prostředí o úniku provozních kapalin z vozidla se jednotka vrátila zpět na stanici.

Z Chrudimi a Slatiňan jely jednotky k obci Lukavice. Zde se střetlo osobní vozidlo se zvěří došlo k jeho poškození a úniku provozních kapalin. Při nehodě došlo k aktivaci airbagů a zranění osoby. Tu si převzala do péče Zdravotnická záchranná služba. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru, zasypali uniklé provozní kapaliny sorpčním materiálem a kyvadlově řídili provoz.

FOTOGALERIE…

Jednotka z Poličky jela k dopravní nehodě v obci Pomezí, zde se střetla dvě osobní vozidla. I v tomto případě došlo k úniku provozních kapalin. Naštěstí se nehoda obešla bez zranění. Hasiči zasypali uniklé kapaliny sorpčním matriálem a uklidili následky po nehodě. Vzhledem k tomu, že vozidla byla mimo komunikaci a netvořila překážku převzala si místo nehody Policie ČR a jednotka se mohla vrátit na stanici.

Zdroj: HZS Pardubického kraje
(mp)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz