dobrovolní hasiči HZS Krimi Moravskoslezský Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Požár střechy rodinného domu na Karvinsku způsobil škodu ve výši miliónů korun


KARVINSKO – Zásah pěti jednotek hasičů si vyžádal požár střešní konstrukce rodinného domu v Horní Suché na Karvinsku, ve středu 10.1.2024 v ranních hodinách. 

Informace o požáru byla na linku 150 nahlášena v 5:33 hod. a operační středisko hasičů vyslalo na místo události nejen profesionální jednotky z Karviné a Havířova, ale také dobrovolné jednotky z Horní Suché, Havířova a Šenova.

Hustý dým valící se z celé plochy střechy viděli hasiči již při příjezdu k místu události. V dýchací technice za pomoci dvou proudů vody začali okamžitě boj s požárem střešní konstrukce. Ten se jim podařilo lokalizovat již během deseti minut, jeho následná likvidace pak trvala šest hodin. Hasiči při ní museli postupně rozebírat střešní konstrukci a za využití termokamery hledali skrytá ohniska požáru.

Během požáru nedošlo k žádnému zranění, výše škody, kterou požár způsobil byla vyčíslena na 5 milionů korun, příčina jeho vzniku je v šetření.

Autor: Kamila  Langerová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz