Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Olomoucký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Na Přerovsku se nad ránem na dálnici D1 střetla dodávka, kamion a autobus! Hasiči vyprostili řidiče autobusu


PŘEROVSKO – Složky Integrovaného záchranného systému ČR zasahovaly na dálnici D1 na 309. km u Hranic ve směru na Olomouc, kde se střetla dodávka, kamion a autobus s 55 turisty. Zraněn byl jeden cestující a řidič autobusu, kterého hasiči vyprostili ze zdemolované kabiny a předali záchranářům.

Záchranáři následně ošetřili na místě asi 7 osob s oděrkami. Dálnice byla ve směru na Olomouc přibližně na pět hodin uzavřena. Na místo byl povolán i evakuační autobus hasičů, který cestující převezl do Olomouce k náhradnímu ubytování. Na místě nehody zasahovalo 6 hasičských jednotek.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči také ošetřovali ve spolupráci se záchranáři další drobná zranění cestujících a postupně je přemisťovali do evakuačního autobusu. Okolnosti nehody i nadále vyšetřují policisté. Provoz na dálnici D1 v tomto úseku policisté obnovili jedním jízdním pruhem krátce před 05:00 hodinou ranní.

Zdroj: HZS Olomouckého kraje
(LB)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz