dobrovolní hasiči HZS Královehradecký Krimi Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Na břehu přehrady Les Království sjelo dítě na kole do vody! Zachránit se ho vydal dospělý člověk… Oba pak zachránili hasiči na člunu


LES KRÁLOVSTVÍ – Drama a záchrana se udála na přehradě Les Království u Dvora Králové nad Labem. Při jízdě na kole po břehu tam sjelo do vody dítě, dospělý se ho pak vydal zachránit. Oba se následně dostali na břeh, ale přes vysokou skálu ale nemohli sami vylézt.

V neděli dopoledne zachraňovali profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem dvě osoby (dospělého a dítě) na přehradě Les Království. Při jízdě na kole mělo dítě sjet mimo stezku ze břehu směrem do propusti až do vody, dospělý se ho pak vydal zachránit. Naštěstí se oba dostali na břeh, nad nimi však čněla několik metrů vysoká skála a nemohli sami vylézt. Hasiči připravili záchranný člun, který museli donést terénem k místu, kde se dostali na vodu. Dospělého i dítě pak vyzvedli a převezli na břeh, kde už si oba převzala zdravotnická záchranná služba.

V pohotovosti byla také lezecká skupina ze stanice Trutnov a záchranářský vrtulník s leteckým záchranářem hasičů připravený provést záchranu v podvěsu, nakonec však nebylo lanové techniky zapotřebí.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz