dobrovolní hasiči HZS Jihočeský Krimi Policie požár Požár bytu Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Po požáru bytu v jednom z domů v Křemži na Českokrumlovsku hasiči nalezli mrtvého seniora


ČESKOKRUMLOVSKO – V sobotu po 19. hodině byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Křemže k otevření uzavřených prostor v Křemži na Českokrumlovsku. V domě byly známky proběhlého požáru, který v době příjezdu už nehořel. V jedné z místností nalezli hasiči muže bez známek života.

Českokrumlovští policisté vyjížděli včera 23. března po 19:00 hodině do obce Křemže, kde měl být v jednom domě nalezen mrtvý muž. Dle oznamovatele, který mrtvého nalezl, došlo v domě k požáru. Po příjezdu na místo v domě již nehořelo.

Na místo dorazili také českokrumlovští kriminalisté a koroner. Přesnou příčinu úmrtí staršího obyvatele domu (nar. 1942) určí nařízená zdravotní pitva, cizí zavinění bylo předběžně vyloučeno. Dle zjištěných informací došlo k požáru v dopoledních hodinách pravděpodobně zahořením zapnutého přímotopu. Přesná příčina je předmětem dalšího šetření. Při požáru vznikla škoda ve výši cca 20 000 korun.

Autor: por. Ing. Štěpánka Schwarzová
a HZS Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz