Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Královehradecký Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů Zvířata ZZS

OBRAZEM: Na Znojemsku havaroval kamion, který převážel 500 selat! Vozidlo skončilo na boku


ZNOJEMSKO – Včera krátce po půl deváté ráno vyslalo operační středisko HZS jednotky hasičů k nehodě kamionu převážejícího selata.

K nehodě v obci Hostěradice na Znojemsku vyjely 4 jednotky včetně stanice Brno-Přehrada, která se specializuje na zásahy s přítomností zvířat. Při nehodě kamionu, který zůstal ležet na pravém boku se zranil jeden člověk. Skončil v péči záchranné služby.

Uvnitř nákladového prostoru zůstalo uvězněno přes 500 selat. Hasiči si pomocí vyprošťovacího zařízení a rozbrušovací pily nejprve k selatům museli vytvořit přístup. Následně s pomocí pracovníků družstva pomáhali s přesunem zvířat do přistavených vleček. To trvalo přibližně dvě a půl hodiny.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Veterinární správa na místě řešila uhynulé a zraněné kusy, kterých bylo několik desítek. Hasiči se dále postarali o uniklé provozní kapaliny a zajistili prostor proti vzniku požáru.

Náš zásah v místě nehody skončil ve 12.42 hodin. O odstranění kamionu se postará specializovaná firma.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz