Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Záchranáři resuscitovali řidiče po střetu dvou nákladních vozidel na Frýdecko-Místecku

FRÝDECKO-MÍSTECKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala v pondělí  u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Ve čtvrt na tři odpoledne byl operačnímu středisku prostřednictvím tísňové linky nahlášen střet dvou nákladních automobilů na silnici u obce Návsí. Na místo události neprodleně vyjela posádka rychlé lékařské pomoci ze základny v Třinci.

Po nehodě zůstal v jednom z kamionů zaklíněn jeho řidič, kterého museli vyprošťovat hasiči. Šestapadesátiletého muže cizí státní příslušnosti převzali záchranáři do své péče bez známek života.

Došlo u něj k selhání všech základních životních funkcí. Posádka neprodleně zahájila rozšířenou resuscitaci s cílem obnovit krevní oběh pacienta. Zajistila dýchací cesty a umělou plicní ventilaci, vstup do kostní dřeně i žíly pro podávání léků, zároveň nepřetržitě prováděla nepřímou srdeční masáž. Ani několik desítek minut trvající resuscitace nevedla k úspěchu a muž na místě podlehl mnohočetným poraněním v oblasti hlavy, hrudníku, břicha i končetin, která utrpěl.

Okolnosti vážné nehody vyšetřují dopravní policisté.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Záchranáři resuscitovali řidiče po střetu dvou nákladních vozidel na Frýdecko-Místecku

Comments are closed.