Liberecký Složky IZS Z domova Zprávy podle krajů

Požár skládky pneumatik u Ralska zaměstnal hasiče na několik hodin

LIBERECKO – Několik hasičských jednotek zasahovalo v neděli pár minut před půlnocí, až do dnešní přibližně páté hodiny ranní u požáru skládky pneumatik u Hradčanského letiště na Ralsku. 

Informují o tom na svém Facebookovém profilu Hasiči Zákupy, kteří vyjeli na výpomoc k požáru skládky pneumatik na Ploužnici, nedaleko Hradčanského letiště.

Jednotka vyjela s CAS32 T815 v počtu 1+3, vyjel také DA Ford Transit, který fungoval jako zázemí jednotky a poskytl zasahujícím hasičům teplou kávu a čaj. Na místě zasahovaly také jednotky HZS Jablonné V Podještědí a JSDH Mimoň, dostavil se také řídící důstojník HZS Libereckého kraje.

Hořela skládka starých pneumatik o rozloze zhruba 30x20m. Cisterna hasičů Zákupy byla určena na kyvadlovou dopravu vody a hasiči se v dýchací technice podíleli na likvidaci požáru. Probíhalo hašení na 3 “C” vodní proudy, po nashromáždění potřebných sil a prostředků byla nasazena těžká pěna. Během hasebního zásahu bylo prováděno také rozebírání požářiště.

Na místo se během zásahu dostavila ještě jednotka HZS Česká Lípa s další velkokapacitní cisternou. Po položení pěny byl na místo zásahu vyslán nakladač Bobcat ze stanice HZS Raspenava na důkladné rozhrabání hromady pneumatik, aby mohlo proběhnout závěrečné dohašení požáru. Následně se jednotky postupně vracely na své základny. 

Autor: Honza Vraný
Foto: Hasiči Zákupy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Požár skládky pneumatik u Ralska zaměstnal hasiče na několik hodin

  1. Pingback: xo666
  2. Pingback: bacon999

Napsat komentář