Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Složky IZS Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zlínský Zprávy podle krajů

Klidnou směnu přejeme všem lidem, kteří v nepřetržitých provozech mají službu na Silvestra

ČESKÁ REPUBLIKA – Největším přáním všech hasičů, zdravotníků, vojáků, leteckých záchranářů, strážníků nebo vězeňské stráže a horských záchranářů je prožít dnešní novoroční směny v poklidu a ráno se ve zdraví vracet ke svým rodinám. 

Oslavy příchodu nového roku u složek IZS jsou totiž odlišné od těch jaké prožívá většina lidí doma v rodinném kruhu. Stejně tak jako jiní zaměstnanci sloužící o Silvestra se i hasiči snaží o to, prožít směnu v klidu, pohodě a spokojenosti. Oproti běžným směnám se v těchto dnech zvolní například ve výcviku a sníží se i objem hospodářských úkolů.

Například hasiči na dnešní směně B se ale nevyhnou pravidelné údržbě techniky a prostředků zejména po zásazích a mimořádných událostech, které se dějí bohužel i v těchto dnech.

Na stanicích je alkohol samozřejmě tabu i při oslavách příchodu nového roku. To se toleruje symbolický přípitek dětským šampaňským nebo jedno nealko pivo.

„Největším přáním všech sloužících složkách IZS je prožít dnešní novoroční směny v poklidu a ráno se ve zdraví vracet právě ke svým rodinám, ostatně tak jako po celý rok,“ dodává mluvčí HZS Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

V práci přes noc ale musejí dnes zůstat i napříkald energetici, lékaři a zdravotnický personál, železničáři, taxikáři, pumpaři, pohřebáci, pohotovostní služby plynárek, vodovodů a kanalizací a další pracovníci s nepřetržitým provozem. Také jim patří naše obrovské poděkování za jejich práci a přání vše nej v roce 2018 a co možná nejklidnější směnu.

A jak budete trávit Silvestrovské oslavy večer vy? Pošlete nám na facebook do komentářů fotky z vašich oslav, budeme rádi, děkujeme… Zde je ODKAZ

Autor: Honza Vraný
Ilustrační snímek z oslav Silvestra hasičů v Litvínově

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář