Středočeský Technika Z domova Zprávy podle krajů

Na záchraně koně nedaleko Měchenic se podílelo pět jednotek

PRAHA ZÁPAD – Pád koně do jámy byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje oznámen krátce před 17. hodinou. 

 

Událost se stala v chatové oblasti mezi obcemi Klínec a Měchenice v okrese Praha-západ, která není přístupná pro běžnou hasičskou techniku. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanic HZS Jílové a HZS Řevnice společně s jednotkami sboru dobrovolných hasičů obcí Klínec, Davle a Jíloviště.

 

Hasiči dojeli, kam až to terén dovolil, a na místo zásahu museli dojít s potřebným vybavením pěšky. Kůň se propadl do dva metry hluboké úzké jámy. Vzhledem k tomu, že zásah probíhal v blízkosti železniční trati, vyžádal velitel zásahu dočasné omezení rychlosti pro projíždějící vlaky.

 

Hasiči nejprve za pomoci ženijního nářadí zvětšili prohlubeň. Zároveň koně chránili zásahovými kabáty, aby nedošlo k jeho dalšímu poranění. Po necelých třech hodinách fyzicky velmi náročné práce byl kůň pomocí několika lan a popruhů vytažen na povrch.

 

S ohledem na jeho zranění způsobené pádem byl na místo povolán veterinární lékař. Hasiči před návratem na základny provizorně zabezpečili jámu páskou a místo předali Policii ČR.

 

autor: kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
foto: HZS Středočeského kraje

redaktor: Tomáš Pitterling

Tomáš Pitterling
Ředitel redakce tomas.pitterling@jvpress.cz

One Reply to “Na záchraně koně nedaleko Měchenic se podílelo pět jednotek

Napsat komentář