Krimi Složky IZS Ústecký Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Muž zachraňoval své tonoucí dítě na vodní nádrži Benedikt v Mostě. Sám na místě zemřel a chlapec byl letecky transportován do nemocnice

MOST – Dramatické okamžiky zažili dnes před polednem návštěvníci rekreačního areálu Benedikt v Mostě, kde se v přírodní vodní nádrži topili dva lidé. Muž a dítě. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranky. Ten posléze chlapce transportoval do nemocnice. Muže se však i přes obrovskou snahu zachránit již nepodařilo!

Tragédii potvrdil mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník s tím, že chlapec byl transportován letecky do ústecké Masarykovy nemocnice na dětské oddělení jednotky intenzívní péče.

Podle zjištění redakce šlo o otce a syna. Dítě se začalo ve vodě topit a muž se ho pokusil zachránit. Pod vodou se tak na několik minut ocitli oba dva. Na místo zamířili i profesionální hasiči se člunem. Ti následně na břehu instalovali speciální stěny, za kterými záchranáři dlouhé minuty oživovali oba plavce. Zatímco dítě se jim zachránit nakonec podařilo, muž takové štěstí bohužel již neměl.

Okolnosti celé tragédie na místě stále vyšetřují kriminalisté mostecké policie.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “TRAGÉDIE: Muž zachraňoval své tonoucí dítě na vodní nádrži Benedikt v Mostě. Sám na místě zemřel a chlapec byl letecky transportován do nemocnice

Napsat komentář