Auto-Moto Cestování Doprava Krimi Nezaradené Složky IZS Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEOPREVENCE: Na D8 opět probíhá dopravně preventivní akce „Den pro kamiony“ zaměřená na používání zádržných systémů

ÚSTECKÝ KRAJ – Na dálnici D8 dnes probíhá již 8. ročník dopravně preventivní akce „DEN PRO KAMIONY“, jejímž cílem je upozornit řidiče na důležitost poutání bezpečnostními pásy. Akce trvá až do 16.00 hodiny.

Na místě bylo možné vyzkoušet si například simulátor nárazu a simulátor převrácené kabiny kamionu.

Organizátory akce jsou Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje (dálniční oddělení), Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Ústeckého kraje a krajské pracoviště BESIP Ministerstva dopravy ČR.

Akce byla zaměřena na používání zádržných systémů zejména řidiči kamionové a autobusové dopravy.Cílem této preventivní akce je přesvědčit řidiče kamionové a autobusové dopravy o důležitosti poutání bezpečnostními pásy a řádného upevnění nákladu. Velké množství řidičů kamionů poutání bezpečnostními pásy stále silně podceňuje, protože se mylně domnívá, že ve velkých vozech je zapnutý bezpečnostní pás naprostou zbytečností.

V rámci letošního ročníku měli řidiči možnost si opět vyzkoušet otočný simulátor kamionu(poskytnutý německým DVR – German Road Safety Council).

 

Zdroj: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář