Krimi Olomoucký Technika Z domova Zprávy podle krajů

Rozsáhlý požár střechy objektu v Hnojicích na Olomoucku

OLOMOUCKO – Postupnou pomoc osmi hasičských jednotek si vyžádal rozsáhlý požár střechy objektu dřívější fary v Hnojících na Olomoucku.

Oznámení o viditelných plamenech ze střechy budovy převzala linka tísňové pomoci 112 krátce před půl dvanáctou 31.8.2018. Hasiči po příjezdu potvrdili rozšíření na celkovou plochu střechy a to zhruba na 10 x 45 metrů. Situaci komplikovalo sádrokartonové obložení ve všech požárem zasažených podkrovních místnostech.

Hasiči nadále pokračují v dohašování, provádí postupné odkrývání a dohledávání menších ohnisek. V pomoci s odkrytím střešní krytiny pomáhají vozidla výškové techniky.  Společně s jednotkami profesionálních stanic Šternberk, Uničov a Olomouc na místě zasahují také dobrovolní hasiči Babice, Bohuňovice, Hnojice, Liboš a Uničov. V následujících dalších několika hodinách budou hasiči provádět vynášení požárem poškozeného vybavení a rozebírat podkrovní část objektu.

Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření. Prozatímní odhady škod hovoří o částce přesahující 4 mil. korun.

autor: Zdeněk Hošák | tiskový mluvčí | HZS Olomouckého kraje

foto: HZS Olomouckého kraje

 

Tomáš Pitterling
Ředitel redakce tomas.pitterling@jvpress.cz

Napsat komentář