Krimi Praha Složky IZS YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Další zfetovaný řidič karavanu bez řidičáku ujížděl před pražskými strážníky

PRAHA – Řidič karavanu na sebe upoutal pozornost autohlídky strážníků z Prahy 12 ve čtvrtek odpoledne v Libušské ulici. Nebyl připoután bezpečnostním pásem a jel značně nestandardně. Strážníci se ho pro podezření ze spáchání přestupku a pro podezření, zda není pod vlivem alkoholu nebo omamných a psychotropních látek, rozhodli zastavit a zkontrolovat.

Řidič však na pokyn k zastavení nereagoval, sešlápl plynový pedál a zběsilou jízdou se snažil ujet směrem na Jižní spojku. Přitom projížděl jednosměrné ulice v protisměru, ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a dokonce naboural do dopravního značení a svodidel. Při nebezpečném předjíždění navíc došlo ke střetu s osobním automobilem.

Muž nakonec nezvládl řízení v ulici 5. května, kde při dalším nebezpečném manévru naboural do dalšího stojícího vozidla a svodidel. Poté vyskočil z vozidla a pokusil se před strážníky utéct.

Hlídka ho po krátkém pronásledování dostihla a za použití donucovacích prostředků mu přiložila služební pouta. Ve vozidle však nebyl mladík sám. Ze sedadla spolujezdce se neznámá žena přesunula za volant a pokusila se s nabouraným vozidlem ujet. Skončila proto také s pouty na rukou.

Následnou lustrací mužových osobních údajů vyšlo najevo, že má pravomocně vyslovený zákaz řízení. Provedenou zkouškou na přítomnost drog, byly u řidiče navíc zjištěny pozitivní výsledky na amfetamin a metamfetamin. Celou věc si k dalšímu šetření převzala Policie ČR. Video z policejní honičky naleznete ZDE.

Zdroj:  Městská policie hl. m. Prahy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář