Krimi Praha Složky IZS YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Strážníci pronásledovali muže bez řidičského oprávnění v kradeném automobilu

PRAHA – Dramatické chvíle zažili strážníci z Prahy 1, kteří se pokusili zastavit vozidlo, jehož řidič spáchal dopravní přestupek, a poté začal ujíždět. Zákrok se tak nakonec neobešel bez divoké honičky centrem Prahy, která skončila až na druhém břehu Vltavy.

Třiadvacetiletý mladík ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a narazil do vozidla, které mu bránilo v rychlé jízdě. Strážníci po zadržení řidiče následně zjistili, že nemá řidičské oprávnění a automobil je veden v databázi odcizených vozidel.

Autohlídka strážníků městské policie z Prahy 1 si v neděli kolem druhé hodiny ranní všimla na křižovatce U Bulhara osobního auta, které jelo bez rozsvícených světel. Hlídka se ho proto rozhodla zastavit. Nejprve se zdálo, že řidič na výzvu strážníků zastaví, ale pak se z ničeho nic prudce rozjel, projel zákazem vjezdu ulicí Politických vězňů a začal ujíždět. V dalších minutách následovala divoká honička centrem Prahy.

Strážníci pomocí vysílačky okamžitě kontaktovali ostatní autohlídky. Ty se pokusily na křižovatce Hybernská x Dlážděná vytvořit zátaras. Ujíždějícímu vozidlu se překážce podařilo na poslední chvíli vyhnout a jen těsně minulo jedno ze služebních vozidel městské policie. Zběsilá jízda ve vysoké rychlosti pokračovala přes Štefánikův most, nábřeží Kapitána Jaroše až na Bubenské nábřeží. Tam pronásledované vozidlo narazilo do vozidla, které jelo stejným směrem. Srážkou byl vůz odmrštěn do sloupu s trolejovým vedením. Následkem nárazu došlo k utržení jedné z trolejí, která na něj spadla. Tím došlo ke zranění dvou osob, kterým okamžitě poskytl jeden z přítomných strážníků první pomoc. Vozidlo, které způsobilo náraz, ujelo z místa nehody zhruba ještě sto metrů. Během jízdy se z něj snažil vyskočit řidič, který se pádem zranil a zůstal ležet na zemi. Také jeho spolujezdec se pokusil z místa utéci. Toho strážníci pomocí hmatů a chvatů dostali pod kontrolu.

Následně oba muže zadrželi a omezili na osobní svobodě. Kontrolou databází bylo zjištěno, že třiadvacetiletý “řidič“ nemá řidičské oprávnění a automobil byl veden v databázi odcizených vozidel. Strážníci se ještě před příjezdem hasičů pokusili uhasit odmrštěné vozidlo, které se chvíli po nárazu vznítilo.

Na místě posléze zasahovaly všechny složky záchranného integrovaného systému. Případem se nyní zabývají policisté.

Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář