Krimi Kultura Mateřská škola Školní okénko Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Základní škola Zprávy podle krajů

Prevence může být i zábavná! V Mostě startuje tak trochu jiná prevence s Divadlem VeTři

MOST – Projekt PREVENCE TAK TROCHU JINAK, který dnes odstartuje v Mostě, je opět financovaný z dotace poskytnuté Statutárním městem Most. Je určen mosteckým předškolákům, školákům ale i seniorům. 

Interaktivní divadelní preventivní představení je připraveno pro 8 mateřských školek, 13 základních škol a 4x bude určeno také seniorům. Mateřinky mají v letošním roce největší zájem o téma Kontakt s cizí osobou. U základních škol je velký zájem o Internetovou kriminalitu, Alkohol a cigarety a o téma Šikana.

„Slovo prevence může většinou znít jako poučování, ale Divadlo VeTři a její dva aktéři, Michaela Marková a Vlasta Vébr, se snaží o prevenci zábavnou divadelní formou.

„Velký zájem ze strany mateřinek, základních škol i seniorů jasně říká, že se jim to daří,“ říká Vlasta Vébr s tím, že jde o interaktivní divadelní preventivní představení, které do děje vtáhne samotné aktéry a budou průběh představení moci ovlivnit.

„Nic se přítomným nezakazuje a nepřikazuje, naopak většinou divákům nastavujeme zrcadlo a oni se pak sami ve scénkách vidí,“ dodává principálka Divadla VeTři Michaela Marková.

Na své si přijdou ale i senioři v Mostě, protože i pro ně má Divadlo VeTři preventivní představení, například na téma Domácí násilí nebo Jak se naučit říkat NE.

Opět se dá očekávat obrovský zájem ze strany jak MŠ, ZŠ , ale i seniorů. Mediálními partnery jsou: Agentura JV Press, Týdeník Homér a Mostecký deník.

Autor: Vlasta Vébr

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Prevence může být i zábavná! V Mostě startuje tak trochu jiná prevence s Divadlem VeTři

  1. Pingback: this

Napsat komentář