Cestování Doprava Krimi Plzeňský Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Pozor na platnost technické kontroly

DOMAŽLICKO – Po termínu hrozí řidiči pokuta až dva tisíce korun. V Holýšově měl řidič na vozidle propadlou technickou více než dva a půl roku.

Na jednu svoji důležitou povinnost ze zákona o silničním provozu pravděpodobně zapomněl čtyřicetiletý řidič osobního vozidla tovární značky Renault. A to, že je povinen užít k jízdě vozidlo, které splňuje technické podmínky. Včera, dne 26. září 2018, v 15:40 hodin jej zastavili a kontrolovali v ulici Třída 1. máje v Holýšově dopravní policisté.

Při silniční kontrole vyšlo najevo, že platnost technické kontroly vozidla, které řídí, skončila v lednu 2016. Za tento dopravní přestupek byl řidiči vystaven příkazový blok. Provozovatel vozidla (v tomto případě není totožná osoba s řidičem výše uvedeného vozu) bude oznámen správnímu orgánu k projednání.

Na základě tohoto případu upozorňujeme motoristy, aby na tuto povinnost nezapomínali. Než vyjedete, zkontrolujte si datum platnosti technické kontroly, které nejrychleji naleznete vyražené na známce na zadní registrační značce. Jestliže užijete vozidlo s neplatnou technickou kontrolou, v příkazním řízení lze uložit pokutu až dva tisíce korun.

Udržovat vozidlo v dobrém technickém stavu a pravidelně je nechat kontrolovat je v zájmu zajištění bezpečnosti nejen samotného řidiče, ale i ostatních účastníků provozu na pozemních komunikacích.

Autor : por. Mgr. Dagmar Brožová

ilustrační foto

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář