Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

OPRAVDU SE STALO: Opilí mladíci ukradli v Krupce autobus a nabourali do zábradlí a postupně i do sedmi zaparkovaných aut

KRUPKA – Velmi nezvykle se v noci ze čtvrtka na pátek „bavili“ dva mladíci ve věku 17 a 20 let. Na odstavném parkovišti v Krupce na Teplicku vlezli pootevřeným oknem do linkového autobusu, ve kterém našli klíče od zapalování.

Zatímco mladistvý se uvelebil na sedadlo u předních dveří, starší výtečník si sedl za volant a nastartoval. I když nemá řidičský průkaz a navíc byl pod vlivem alkoholu, povedlo se mu rozjet, chyběly mu ale řidičské zkušenosti, a tak o několik ulic dál naboural do podezdívky zábradlí.

To ho ale neodradilo od pokračování v jízdě, v ulici Revoluční pak narazil do sloupu veřejného osvětlení a potom i do sedmi vozidel zaparkovaných u krajnice. Řídil až do ulice Na Návsi, kde po tříkilometrové riskantní jízdě konečně zastavil, oba mladíci pak z autobusu utekli směrem na Chlumec, kde je zadrželi policisté.

Zadržený, který autobus řídil, měl v dechu přes 0,9 promile alkoholu, jeho mladistvý kumpán nadýchal 0,4 promile. Oba zadržení byli obviněni z neoprávněného užívání cizí věci a jsou vyšetřováni na svobodě, staršímu muži hrozí v případě odsouzení až tříleté vězení, jeho komplic by si s ohledem na věk mohl „odsedět“ maximálně polovinu trestu.

Autor: por. Bc. Daniel Vítek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “OPRAVDU SE STALO: Opilí mladíci ukradli v Krupce autobus a nabourali do zábradlí a postupně i do sedmi zaparkovaných aut

Napsat komentář