Krimi Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Smrtelně jedovatý had byl konečně odchycen na stromě v zahrádkářské kolonii! mamba zelená se odplazila z domu na vzdálenost asi 200 metrů, kde na ni narazila zahrádkářka

Praha – Pražané mohou opět v klidu spát! Smrtelně jedovatého hada se odborníkům dnes totiž podařilo odchytit. Na mambu zelenou upozornila policisty vystrašená zahrádkářka, která na hada narazila v zahrádkářské kolonii. Ta je vzdálená od domu, odkud se had odplazil asi 200 metrů. Smrtelně jedovatou mambu zelenou ze stromu následně odchytil přivolaný ošetřovatel z pražské zoo. 

Nevyšla tak prognóza odborníků, že exotický plaz je po smrti a navíc neopustí kvůli chladnému počasí zdi domu! Naopak samice smrtelně jedovatého hada se měla čile k světu a odplazila se na větší vzdálenost od domu.

Mamba zelená utekla poté, co uštkla třicetiletou ženu. Ta skončila ve vážním stavu v nemocnici.  Herpetologové spolu s policisty následně opakovaně prohledali celý dům a nastražili pasti. Evakuovali dokonce z bezpečnostních důvodů i obyvatele sousedních domů.

Chovatelka měla doma smrtelně nebezpečnou mambu zelenou patrně načerno.  Krajská ani pražská veterinární správa totiž nevydala žádné povolení k chovu mamby zelené. Jak se had dostal do domu tak bude předmětem dalšího vyšetřování.

Vyšetřovatelé zatím nemohli vyslechnout ženu, kterou mamba uštkla a poté utekla z domu. Žena totiž zůstává v umělém spánku. V případě, že se zotaví není vyloučeno, že bude obviněna například z obecného ohrožení a bude muset vysvětlit, jak ke smrtelně jedovaté mambě zelené vůbec přišla!

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME: Smrtelně jedovatý had byl konečně odchycen na stromě v zahrádkářské kolonii! mamba zelená se odplazila z domu na vzdálenost asi 200 metrů, kde na ni narazila zahrádkářka

Napsat komentář