Nezaradené

AKTUALIZUJEME VIDEEM: Žatecký policista se vrhl do hořícího bytu pro ženu

ŽATEC – Statečnost nechyběla žateckému policistovi praporčíku Janu Reisnerovi, když se vydal do hořícího bytu, aby zajistil bezpečnost zde uvězněné ženy. Rychlý a profesionální zásah hasičů částečně zkrotil rozšiřující se plameny a ti pak mohli vyvést z hořícího bytu nejprve ženu a potom i neohroženého policistu.

Ve večerních hodinách vyrazili policisté z obvodního oddělení v Žatci k nedalekému požáru v domě. Muži zákona byli na místě první. Dozvěděli se, že by se uvnitř bytu, ve kterém požár vznikl, měla nacházet žena. Mezerou mezi teplem poškozenými dveřmi viděli hořet oheň. Neváhali a dveře vykopli.

Vzápětí projevil velikou statečnost praporčík Reisner. Ten se vydal do nebezpečného prostředí požářiště za hlasem ženy uvězněné v ložnici. Policista musel projít přes ohněm zasaženou kuchyň.

Žena byla vizuálně v pořádku, avšak špatně se pohybovala, byla zmatená a spoře oděná. Oheň se začal rozšiřovat, začalo přibývat kouře a policista nemohl zaručit její bezpečný průchod ven. Zůstal s ní proto v místech, které byly relativně bezpečné. Zajistil oběma přísun čerstvého vzduchu a při čekání na hasiče slyšeli hlasité praskání ohně.

Rychlý a profesionální zásah hasičů částečně zkrotil rozšiřující se plameny a ti pak mohli vyvést z hořícího bytu nejprve ženu a potom i neohroženého prap. Reisnera. Díky hrdinskému činu policisty byla žena v nemocnici hospitalizována pouze kvůli nadýchání se kouřem.

Autor: nprap. Mgr. Irena Pilařová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář