Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Atlético Most a Gamblers Most mají k finále Mostecké ligy malé kopané blíže

MOST – V neděli padly první góly letošního semifinále Mostecké ligy malé kopané. Dvě semifinálové dvojice byly letos tvořeny týmy Atlético Most – Inseminátors FC a Gamblers Most – Jablíčka Chomutov. Klasické podzimní počasí bylo nejprve svědkem střetnutí mužstev Atlético Most a Inseminátors FC.

Atlético Most, vítěz základní části soutěže, potvrdilo úlohu favorita a Inseminátors zdolalo po poločase 3:0 konečným výsledkem 5:1. Byť se Inseminátors sešli ve velmi početné a dostatečně kvalitní sestavě, na mimořádnou sílu Atlética to nestačilo. Pod výhrou Atlética je nejvíce podepsána výborně hrající dvojice Daniel Kasal (3+1) a Jakub Hruštinec (1+2). Zbylý přesný zásah Atlética zaznamenal Dominik Hána (1+0). Čestný úspěch Inseminátors FC zaznamenal Jan Pyskatý po asistenci hráče Ghita – Decian Hascear.

Atlético tak položilo více než slušné základy pro semifinálovou odvetu, která bude sehrána za 14 dnů.

Pokud se Atléticu podařilo do jeho semifinálové série vstoupit velmi dobře, tak Gamblers Most to v rámci své série s Jablíčky Chomutov zvládli vpravdě impozantně. V pravé poledne vyběhly oba týmy na hřiště 11. ZŠ v sestavách, které by neudělaly ostudu na žádném turnaji malého fotbalu včetně mistrovství republiky.

Přestože obě mužstva disponovala velkou malofotbalovou kvalitou, na hřišti byl obrazně řečeno pouze jeden tým. Gamblers Most začali od počátku naplno prodávat své dlouholeté zkušenosti a stříleli gól za gólem. Je pravdou, že i Jablíčka hrála velmi dobře, ale na Gamblery to nestačilo. Konečný výsledek 11:1 (po poločase 5:0) pro Gamblers Most pak hovoří jasnou řečí. Nejproduktivnějším fotbalistou v zelných dresech byl Vladimír Pátek (4+3) doplňovaný Michalem Macháčkem (2+2), Václavem Štípkem či Martinem Tancošem (oba 2+1). O čisté konto připravil gólmana vítězů, Ondřeje Bíra, Rostislav Šebek po nahrávce Martina Faráře.

Je-li v první série výrazně nakročeno k postupu Atlética Most, v této druhé sérii si lze již jen velmi obtížně představit scénář, který by o finále Gamblery obral.

Výkon proti Jablíčkům katapultoval do čela kanadského bodování play-off hráče Gamblerů Vladimíra Pátka (6+5). Za ním je pak dvojice Atlética Most Jakub Hruštinec (7+3) a Adam Koudelka (4+4).

Hruštinec je se sedmi zásahy aktuálně nejlepším střelcem play-off a to před šestigólovou dvojicí Vladimír Pátek a Jan Kopta (Jablíčka Chomutov).

Nejlepším nahrávačem vyřazovací části je Pátek (5 asistencí) před dvojicí Adam Koudelka a Tomáš Svoboda (Jablíčka Chomutov) (oba 4 asistence).

Semifinálové odvety a rozhodnutí o letošních finalistech má Mostecká liga malé kopané na pořadu v neděli 18.listopadu, když za týden vyráží mostecký výběr v rámci dalšího kola Superligy malého fotbalu do Plzně.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář