Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Pátrání po neznámém muži, který se pokusil unést v Mostě školačku, je zatím bezvýsledné

MOSTECKO – Stále bezvýsledné je pátrání po neznámém únosci, který se v úterý pokusil unést jedenáctiletou dívku poblíž mostecké nemocnice. Muž se spokojil nakonec jen s mobilem školačky, který odcizil a utekl. Plačící dívku se přitom pokusil vtáhnout do vchodu jednoho u domů. Školačce se naštěstí podařilo vyvléci a utéct!

K incidentu došlo 6. listopadu kolem 13.00 hodiny a Agentura JV Press jako první o události informovala ještě téhož dne! Podle policistů měl v úterý v odpoledních hodinách na ulici v Mostě neznámý muž pod smyšlenou verzí oslovit nezletilou dívku.

Dívce následně během cesty vzal její mobilní telefon a z místa odešel. Ke zranění školačky nedošlo, podle prvotních informací nedošlo k fyzickému kontaktu mezi neznámým mužem a nezletilou dívkou. Odcizením mobilu byla způsobena hmotná škoda. Okolnosti případu jsou nyní předmětem šetření kriminalistů a po pachateli policie pátrá.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z pokusu trestného činu únos dítěte. Provedeným šetřením policie získala popis podezřelého. Muž věku 25 až 35 let, měl černé, vlnité, krátce střižené vlasy, hnědé oči. Na sobě měl zimní bundu světle modré barvy, rifle tmavě šedé, na nohou červeno-černou obuv značky Adidas.

„Police uvítá na lince 158 informace případných svědků, kteří viděli v úterý dne 6. listopadu kolem 13. hodiny výše uvedeného muže, který šel s dívkou, která měla na sobě kabát s kapucí lemovanou kožešinou a batoh na zádech. Dvojice se pohybovala v lokalitě u mostecké nemocnice směrem k 1. základní škole a poté i v ulici SNP. Uvítáme i svědectví muže, který u obytného domu v ulici SNP dvojici potkal u vchodu domu. Dům měl mít žlutooranžovou omítku,“ dodala mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková.

Policie v souvislosti s tímto případem přijala preventivní opatření ve spolupráci s městskou policií.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME: Pátrání po neznámém muži, který se pokusil unést v Mostě školačku, je zatím bezvýsledné

Napsat komentář