Finance Složky IZS Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Hasiči na Střekově mají díky Ústeckému kraji nový výjezdový člun, který byl slavnostně pokřtěn labskou vodou

STŘEKOV – Sbor dobrovolných hasičů na Střekově získal díky dotaci od Ústeckého kraje výjezdový motorový člun. Pokřtít ho k hasičárně na Střekově přijel osobně hejtman Oldřich Bubeníček.

„Práce dobrovolných hasičů je nesmírně náročná a důležitá. Proto Ústecký kraj pravidelně přispívá na nákup techniky. Díky dobrému vybavení pak mohou mnohem efektivněji zasahovat při mimořádných příležitostech, jako jsou třeba povodně, které tady na Střekově mají ještě všichni v paměti. Proto přeji hasičům, aby tento člun využívali především při cvičeních a pro radost dětí,“ řekl při slavnostním křtu motorového člunu hejtman Oldřich Bubeníček.

VIDEOSESTŘIH ZE SLAVNOSTNÍHO KŘTU ČLUNU…

Videosestřih ze slavnostního křtu připravil: Honza Vraný/JV PRESS

Člun byl pokřtěn labskou vodou na jméno Marie. Za podporu dobrovolných hasičů potom hejtman obdržel z rukou šéfa střekovských hasičů Antonína Bauera pamětní plaketu.

Při této slavnostní události nechyběl ani nový starosta Střekova Petr Vinš a předseda krajského zastupitelského výboru Pavel Vodseďálek. Na pořízení hliníkového motorového člunu s vlekem obdržel SDH Střekov od Ústeckého kraje dotaci 100 tisíc korun, samotný člun pak stál 73 tisíc korun.

FOTOGALERIE ZE SLAVNOSTNÍHO KŘTU…

Autor: Markéta Flochová
Zdroj: Ústecký kraj

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: Hasiči na Střekově mají díky Ústeckému kraji nový výjezdový člun, který byl slavnostně pokřtěn labskou vodou

Napsat komentář