Kultura Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Obávaní Krampusáci – Čerti ze severu řádili v centru Teplic a především pak ve Fontáně

TEPLICE – Věhlasná skupina Krampus-Čerti ze severu řádila v centru Teplic. Nic podobného „vystrašení“ Tepličané ještě nezažili, a tak si strašidelnou show nechaly ujít tisíce návštěvníků… A čekal je opravdu nezapomenutelný zážitek.

Celá akce se uskutečnila v Nákupním centru Fontána v Teplicích a jeho okolí. „Trasa pochodu nebyla pouze přímo v našem centru, ale i před ním,“ říká manažer Nákupního centra Fontána Teplice Karel Schön.

„Trasa začala v centru, skupina čertů prošla hlavní pasáží a zamířila do Krupské ulice. Odtud šel v připraveném koridoru podél centra Fontána ve směru do spodní části náměstí Svobody,“ říká Karel Schön. Celá trasa byla ohraničena plotovými zábranami. „Bylo to z důvodu bezpečnosti, jak čertů, tak hlavně všech návštěvníků,“ dodává Karel Schön.

Krampus je alpským strašidlem, označuje rohatou antropomorfní figuru, která v rakouském a jihoněmeckém folklóru odpovídá českému čertovi, průvodci sv. Mikuláše. Starověká tradice Krampusu se z rakouských Alp postupně rozšířila do celého Rakouska a postupně i do okolních států – Německa, Slovinska, Maďarska, severní Itálie a Chorvatska. Jméno Krampus vzniklo z rakouského „krampas“ označujícího něco neživého.

Program  byl zahájen v Nákupním centru Fontána už v 15 hodin. Čekání na čerty, kteří po celou dobu budou vše pečlivě sledovat zkrátila zajímavá vystoupení. „Nechyběli mladí talentovaní zpěváci a zejména jedinečný koncert, na kterém  vystoupila Věra Špinarová Tribute. Chybět nesměl ani největší hit s názvem Jednoho dne se vrátíš. Vše v podání zpěvačky Lucie Malinové.

FOTOGALERIE Z VYSTOUPENÍ KRAMPUSÁKŮ…

Autor: Redakce
Foto: Petr Andrle

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “OBRAZEM: Obávaní Krampusáci – Čerti ze severu řádili v centru Teplic a především pak ve Fontáně

  1. Pingback: blote tieten

Napsat komentář