Auto-Moto Doprava Mateřská škola Olomoucký Školní okénko Složky IZS Z domova Zajímavosti Základní škola Zprávy podle krajů

Děti ze základní školy rozdaly na Šumpersku řidičům čokoládové figurky pod dohledem policistů

ŠUMPERSKO – S tak trochu netradiční silniční kontrolou se mohli v úterý 4. prosince v dopoledních hodinách setkat motoristé v Šumperku. Na dodržování pravidel silničního provozu tam společně s policisty dopravního inspektorátu dohlížely děti ze šumperské Scholy Vivy.

Policisté u řidičů provedli základní kontrolu a dále je předali dětem přestrojeným za čerty, Mikuláše a anděly, aby mohly pod vedením a dohledem policistů poděkovat vzorným řidičům a naopak „vyčinit“ těm, kteří se dopustili drobných prohřešků. Ti, kteří měli vše v pořádku, obdrželi od dětí čokoládovou figurku Mikuláše a drobný dárek, který jim děti vyrobily. Přestupci se pak museli spokojit s čokoládovou figurku čerta. Dříve než řidiči obdrželi čokoládové figurky, museli dětem zarecitovat básničku nebo zazpívat písničku. Reakce řidičů byly ve většině případů kladné. Jejich překvapené pohledy postupně přešly v úsměv a dobrou náladu. Někteří marně vzpomínali na básničky či písničky s mikulášskou tématikou.

Tuto dopravně preventivní akci každoročně pořádá územní odbor Policie České republiky Šumperk, ve spolupráci s Generali Pojišťovnou a.s. V letošním roce náš tým dopravní prevence posílil také krajský koordinátor Besip Ing. Miroslav Charouz.

Cílem této akce bylo seznámit děti s prací dopravní policie a názorně jim ukázat, co je v chování účastníků silničního provozu správné, a čeho by se naopak měly vyvarovat. Dílčím cílem pak bylo preventivní působení na samotné řidiče.

Autor: por. Mgr. Jiřina Vybíhalová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář