Auto-Moto Jihomoravský Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

PALEC NAHORU: Jihomoravský policista vytáhl posádku z havarovaného vozidla, které na ledovce skončilo na boku

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Nedávná ledovka potrápila také dvojici muže se ženou, která dostala se svým vozidlem smyk a skončila převrácená na bok v příkopě. Teploty byly pod bodem mrazu a čekání na pomoc bylo pro dvojici v havarovaném autě dlouhé. Vozidla kolem nich projížděla, ale nikdo nezastavil. Po 10 minutách přece jedno auto zastavilo. Byl to policista Miroslav Burger, který slouží na Obvodním oddělení PČR v Hustopečích u Brna, ten měl volno a jel na narozeniny svého otce do Moravského Krumlova.

Když uviděl vozidlo  převracené v příkopě, hned zastavil a běžel k autu. V autě byl muž a žena oba ve věku kolem padesáti let, hned s nimi navázal komunikaci, aby zjistil jejich stav.

Zraněni nebyli, ale byli v šoku a bez pomoci by se z vozidla nedostali. Policista otevřel zavazadlový prostor, z něj vytáhl všechny věci a sklopil zadní sedadla, tak aby se dostal k řidiči a jeho spolujezdkyni. Odepnul jim bezpečnostní pásy a snažil se je pomalu z vozidla dostat ven. Což se mu úspěšně povedlo.

 I nynější ranní ledovka potrápila řidiče, jen od rána mají policisté nahlášeno více jak dvě desítky dopravních nehod. Upozorňujeme řidiče, že je opravdu zima a aby nepodceňovali namrzlou vozovku hlavně v místech, kde jsou mosty.

Autor: nprap. Petra Hrůzová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “PALEC NAHORU: Jihomoravský policista vytáhl posádku z havarovaného vozidla, které na ledovce skončilo na boku

Napsat komentář