Cestování Doprava Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Složky IZS Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ Z DOPRAVY: Velké komplikace v dopravě přetrvávají hlavně na D1 kolem Vysočiny

ČESKÁ REPUBLIKA – Sníh stále komplikuje dopravu na mnoha místech v České republiky, a to hlavně na dálnici D1. Patrně nejkritičtější situace je od včerejších večerních hodin na Vysočině, kde se tvořili až 34 kilometrové kolony a zkolabovala tam doprava!

Aktuálně si řidiči musejí dávat pozor na odstavené kamiony na dálnici D1. Velké komplikace jsou v místech dopravního omezení, kde se i nadále tvoří dlouhé kolony aut. Ve směru na Prahu se podařilo provoz částečně zprovoznit kolem čtvrté hodiny ranní, směr na Brno stále ještě hlásí velké komplikace!

Obtížně sjízdné a ucpané byly také okolní objízdné trasy. Silničáři měli plné ruce práce v hustém sněžení s odklízením sněhu. Nejhorší situace byla mezi 88  a 110 kilometrem v obou směrech dálnice, kde je vozovka zúžena kvůli rekonstrukci. Ve večerních hodinách měřila kolona na Brno 34 kilometrů v opačném směru na Prahu pak 20 kilometrů.

Silničáři se do kolony na D nemohli dostat, neboť řidiči neudělali takzvanou záchranářskou uličku! Pomohla tak až asistence dopravní policie, která motoristy donutila usměrnit provoz a pustit tak posypové vozy na dálnici.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ Z DOPRAVY: Velké komplikace v dopravě přetrvávají hlavně na D1 kolem Vysočiny

  1. Pingback: duurzaam spelen

Napsat komentář