Krimi Moravskoslezský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME DŮLNÍ NEŠTĚSTÍ: Výbuch metanu v uhelném dole si vyžádal již pět obětí na životech a osm zraněných horníků

KARVINSKO – Exploze metanu v uhelném dole v ČSM ve Stonavě u Karviné má již celkem pět obětí na životech a osm horníků se stále pohřešuje! Potvrdil to mluvčí OKD Ivo Čelechovský.

Deset horníků utrpělo závažná zranění, jeden z nich byl při transportu do nemocnice v ohrožení života. Mezi mrtvými a zraněnými jsou převážně polští horníci.

K výbuchu došlo ve čtvrtek kolem 17. hodiny. Na místě zasahovaly také týmy ZZS MSK.  V areálu dolu postupně zasahovaly tři týmy ZZS, včetně ostravského vrtulníku.

Záchranáři ošetřovali a do zdravotnických zařízení transportovali tři zraněné, ve všech případech přitom úzce spolupracovali s kolegy z Báňské záchranné služby, kteří pacientům poskytovali prvotní péči. Pětapadesátiletý muž byl při explozi v dole otřesen, ale vyvázl bez větších vnějších poranění. Záchranáři jej transportovali na chirurgickou ambulanci nemocnice v Karviné.

Další dva pracovníci, jejichž totožnost posádky ZZS neznaly, utrpěli při události popáleniny. Jeden lehčího charakteru v oblasti horní končetiny a zranění hlavy. Do Fakultní nemocnice v Ostravě jej přepravila pozemní posádka ZZS MSK. Druhý z mužů byl v život ohrožujícím stavu, musel být zaintubován a převeden na přístrojem řízenou ventilaci. Do ostravské Fakultní nemocnice byl transportován vrtulníkem LZS.

Autor: redakce
Zdroj: PhDr. Lukáš Humpl
mluvčí ZZS MSK

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář