Krimi Pardubický Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

POSTŘEHY ODJINUD: Na Chrudimsku se to ale ději věci… Žena si zabouchla dveře bytu, zavolala hasiče, kteří ji pomohli! Nakonec ale podala na hasiče nesmyslnou stížnost. Vadilo jí i to, že hasiči přijeli velkým autem

CHRUDIMSKO – Sociální sítě doslova žijí incidentem neobvyklého zásahu hasičů a police na Chrudimsku! Po přečtení si budete připadat jako v Kocourkově, nebo že jde o silvestrovský vtip! Není tomu tak. Bohužel! Tamní web NovinyChrudim.cz totiž přinesl den před Štědrým večerem příběh, ve kterém se obyvatelka Petra pustila do křížku se zasahujícími hasiči i s policisty! Banální incident přitom patrně vznikl hned v úvodu, kdy si žena v předvánočním shonu zabouchla dveře svého nového bytu a klíčky zůstaly z druhé strany zámku ve dveřích! 

Žena, která se svou desetiletou dcerkou zůstala na chodbě paneláku na radu známých vytočila tísňovou hasičů 150. Operátorce následně popsala, že má doma zapálený svícen. Chvilku na to již k domu přijeli hasiči v doprovodu policie. Hasiči posléze planžetou dveře bytu otevřeli! Vše by skončilo možná dobře, kdyby ale… Žena, která sama vytočila tísňovou linku a žádala o pomoc přímo hasiče a popsala dispečerce, že v bytě má zapálený svícen, dosud z nepochopitelných důvodů podala oficiální stížnost na zasahující chrudimské hasiče! Ba co víc! Spojila se s redakcí webu NovinyChrudim.cz, kde dopodrobna vylíčila své negativní zkušenosti se zasahujícími hasiči!

„Po pěti nebo deseti minutách jsem viděla to dopuštění. K domu se blížilo se zapnutými majáky velké hasičské auto a za ním jelo policejní vozidlo. Nevěřila jsem vlastním očím, co všechno je kvůli zabouchnutým dveřím možné. To už jsme stály s dcerou před domem a viděly, jak hasičské auto zastavilo u kontejnerů, protože se dál přes zaparkovaná auta dál nedostalo. Z aut poté vyskákali hasiči a policisté se samopaly. Přišlo mi to hloupé – všude rozblikané majáky a zvědaví lidé. Nervy mi jenom hrály,“ popisuje pro chrudimský web stěžovatelka.

Žena přiznala, že nechápala tak velký výjezd. Poté se v poněkud nesmyslném článku vyjádřila na adresu samotných hasičů, na paškál si brala především „staršího“ hasiče, kterého označila za potížistu a jeho chování prý bylo arogantní. A aby toho nebylo málo, tak si na průběh zásahu ještě následně stěžovala u vedení chrudimských hasičů.“Jsem totiž přesvědčená, že by takový člověk (starší hasič) neměl sloužit lidem.

Ředitel chrudimských hasičů Leoš Vávra podle webu uvedl, že pochybila dispečerka pardubických hasičů. Redaktor uvedeného tendenčního článku Roman Zahrádka z NovinyChrudim.cz dokonce napsal: Dispečerka pochybila, když místo zámečníky poslala na uvedenou adresu ozbrojené komando (policistů) s velkým hasičským vozem. „Připadala jsem si jako zločinec. Poprvé v životě jsem totiž něco potřebovala od hasičů a příště si budu hodně rozmýšlet, jestli jim zavolám,“ říká v inkriminovaném článku stěžovatelka Petra.

Nutno podotknout, že její stanovisko nadzvedlo ze židle nejen profesionální hasiče ale i policisty! A na sociální síti se tak do pisatelky pustila široká veřejnost! Byla to totiž paní Petra, která si přivolala k zabouchnutým dveřím hasiče, ona to byla, kdo dispečerce hasičů řekl o hořícím svícnu a tudíž o relativně vysokém stupni nebezpečí, že v bytě, kde měla v kotci zavřené dva psy mohlo dojít k požáru! Místo vděku, že ji hasiči přijeli otevřít její vinou zabouchnuté dveře, si žena vzápětí na chování hasičů ještě stěžovala! Kdyby si zavolala zámečníky, pak by za pomoc musela navíc zaplatit! Což asi nechtěla…

Co si  podobném chování ženy – stěžovatelky myslíte? Obrázek si můžete udělat i přímo na původním ne příliš profesionálně podaném a tendenčním článku v plném znění ZDE.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář