Auto-Moto Cestování Doprava Karlovarský Krimi Složky IZS Technika Turistika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Na hřebenech Krušných hor řádí vichřice, která dosahuje rychlosti orkánu! Vítr a sněžení komplikuje život tamních obyvatel

KARLOVARSKO – Momentálně je největším problémem vichřice, která v poryvech dosahuje rychlosti orkánu. Obalené stromy sněhem a ledem praskají jako sirky. Škody na smrkových porostech ve vrcholových partiích Centrálního Krušnohoří budou zřejmě značné.

DOPRAVNÍ SITUACE:
Silnice do Německa, Jáchymova a Vejprt jsou uzavřené formou nahrnutých bariér sněhu. To, po čem Boží Dar volá už desítky let, a to konkrétně po pevných závorách na silnicích v tomto geograficky a klimaticky velmi extrémním místě náhorní plošiny Krušných hor, které dlouhodobě odmítají dopravní policie Karlovarského kraje a státní správa, by se záchranným složkám IZS, silničářům, pořádkové Policii ČR, HS ČR a nám všem, kteří jsme odpovědní za naše občany a návštěvníky, teď náramně hodily. Příroda nám ukazuje, kdo je tady pánem a pokud se zodpovědné orgány nad tím nezamyslí, tak budou i nadále hazardovat s našimi životy a zdravím.

MOBILNÍ TELEFONNÍ SPOJENÍ:
Nadále na Božím Daru nefungují dva ze tří mobilních operátorů (T-Mobile a O2). Tyto dvě společnosti naprosto nezvládly od loňských Vánoc situaci a ani městu Boží Dar po urgencích nedaly vědět, že se na ně nemáme spoléhat. V praxi zažíváme skutečnost, že nejrychlejší spojkou je běžec. Z toho by mělo krizové řízení státu a Český telekomunikační úřad vyvodit nějaké závěry.

POHYB V KRUŠNÝCH HORÁCH:
Horská služba Boží Dar vydala upozornění, že nedoporučuje pohyb po hřebenech Centrálního Krušnohoří a město Boží Dar žádá, aby se občané a návštěvníci města pohybovali pouze v intravilánu města a nikoliv na pláních a lesích v jeho okolí.

Zdroj: Boží Dar

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “AKTUÁLNĚ: Na hřebenech Krušných hor řádí vichřice, která dosahuje rychlosti orkánu! Vítr a sněžení komplikuje život tamních obyvatel

  1. Pingback: great post to read
  2. Pingback: aer conditionat

Napsat komentář