Karlovarský Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví

Při požáru bytu paneláku v Sokolově se jedna osoba nadýchala kouře! Oheň se nestihl rozšířit na ostatní prostory

SOKOLOV – Během likvidace požáru domu u sokolovské chemičky obdrželi hasiči informaci o dalším požáru v Sokolově a to v bytě panelového domu. Na místo tak byly vyslány tři jednotky hasičů z první události a další posilové jednotky z okolí včetně výškové techniky z Karlových Varů.

První jednotka na místě události potvrdila, že se jedná o požár bytu v nejvyšším patře sedmipodlažního panelového domu.

Uvnitř hořícího bytu nikdo nebyl, před příjezdem hasičů na místo dům opustilo několik obyvatel. Hasiči během krátké doby zlikvidovali plamenné hoření v pokoji zasaženého bytu a začali odvětrávat zakouřené prostory. Bylo nutné zkontrolovat také byty na patře, kde hořelo, a také byty pod místem požáru. Nikam jinam se oheň nestihl rozšířit.

Požár si vyžádal jednu zraněnou osobu, obyvatelka hořícího bytu se nadýchala kouře a navíc byla ve špatném psychickém stavu, velitel zásahu tak povolal posádku záchranné služby, která si ženu v pokročilém stádiu těhotenství převzala a odvezla do nemocnice.

Protože hasiči prohlásili vyhořelý byt na neobyvatelný, starostka města Sokolov okamžitě zařídila rodině náhradní ubytování. Předběžná škoda je odhadnuta na 500 tisíc korun, příčina požáru je v šetření.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Při požáru bytu paneláku v Sokolově se jedna osoba nadýchala kouře! Oheň se nestihl rozšířit na ostatní prostory

  1. Pingback: auto swiper

Napsat komentář