Karlovarský Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Projekt časná defibrilace

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté „instruktoři“ budou školit své kolegy na použití AED. Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje má od loňského září k dispozici celkem 14 automatizovaných externích defibrilátorů (AED).

 Celkem Zdravotnická záchranná služba proškolila 242 policistů, kteří s tímto přístrojem umí zacházet. O projektu Časná defibrilace a našem zapojení se, naleznete více informací ZDE.

Vzhledem k tomu, že je velmi časově náročné proškolovat periodicky všechny policisty, byl navržen a realizován systém vzdělávání. Krajské ředitelství vybralo 19 policistů, kteří prošli školením ve výcvikovém a vzdělávacím středisku Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje a jsou tak nyní „instruktory“, kteří budou své kolegy policisty pravidelně školit v neodkladné resuscitaci s použitím AED v rámci výcviku a zdokonalování se.

 V roce 2019 budou na těchto školeních mentorovat lektoři výcvikového a vzdělávacího centra Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje. V dalších letech pak již budou naši vyškolení instruktoři spolupracovat s těmito lektory.

K tomu, aby byl tento systém funkční, jsme včera od instruktorů Zdravotnické záchranné služby společně s hasiči převzali tréninkový automatizovaný externí defibrilátor spolu s pacientským simulátorem určeným k nácvikům neodkladné resuscitace.

Policisté napříč celým krajem použili do včerejšího dne přístroj AED celkem ve 25 případech.

Autor : mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář