Doprava Jihomoravský Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Narkoman pod vlivem pervitinu vezl kradené věci

HODONÍNSKO – Policisté ze Strážnice při řízení osobního vozidla zastavili a kontrolovali jim dobře známého třiatřicetiletého muže.

Ten má za sebou bohatou majetkovou i drogovou trestní minulost a policistům je známo, že má pro předchozí delikty v dopravě a jízdy pod vlivem drog vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Ten poslední aktuální mu končí až v roce 2019. I při této kontrole byl podle provedeného orientačního testu pod vlivem amfetaminu. K předchozímu užití pervitinu se také řidič policistům doznal. Policisté však dále při kontrole zjistili další problémy. Tento muž užil k jízdě vozidlo, které mělo namontováno registrační značky z jiného auta, a na přívěsném vozíku vezl naložené radiátory, které předtím odcizil v objektu bývalé farmy.

Protože se jednalo o jeho opakované porušení zákona a jízdy pod vlivem drogy, rozhodli se policisté zajistit předmětné vozidlo pro účely trestního řízení. Soudu pak budeme podávat návrh na jeho propadnutí. Mimo to mu za trestné činy Maření výkonu úředního rozhodnutí a za Krádež hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Autor : por. Bc. Petr Zámečník

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář