Cestování Doprava Královehradecký Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Kamion na boku zablokoval silnici na Královéhradecku

RYCHNOVSKO – Více než sedm hodin byl zcela a později částečně neprůjezdný frekventovaný úsek silnice č.II/321 mezi Častolovicemi a Domašínem.

Řidič nákladního vozidla zn. Volvo s přívěsem jedoucí od Častolovic s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a při poryvu větru ve snaze vyrovnat nákladní soupravu vyjel vpravo mimo silnici. Přívěs se dostal do smyku, vyjel vlevo mimo komunikaci a poté se celá nákladní souprava převrátila na bok. Přepravovaný náklad  se částečně vysypal na silnici.

Pětatřicetiletý řidič naštěstí vyvázl bez zranění. Dechová zkouška, kterou u něj hlídka na místě provedla, byla negativní. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 340.000 korun.

Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Policisté na několika stěžejních křižovatkách odkláněli dopravu. Důležitá spojnice  s průmyslovou zónou je zatížena běžně a její vytížení se stupňuje při střídání směn, což bylo přesně v době vyšetřování události. Po něm následovalo přeložení nákladu a vyproštění nákladní soupravy.
Komunikace byla plně průjezdná krátce před devatenáctou hodinou.

 

Autor : por. Mgr. Alena Kacálková

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “Kamion na boku zablokoval silnici na Královéhradecku

  1. Pingback: blote tieten

Napsat komentář