Kultura Tipy na výlet Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Návštěvníci Milešovky si mohou zdarma vypůjčit turistické hole

MILEŠOVKA – Turisté, kteří se letos vydají na Milešovku si mohou cestu výrazně ulehčit! Provozovatelé Chaty Milešovky totiž umístili poblíž parkoviště u Bílky na Teplicku půjčovnu chodeckých holí, a to zcela ZDARMA! 

Zbrusu nová půjčovna trekových holí má za úkol zpříjemnit turistům a návštěvníkům cestu na vrchol Milešovky a odradit ty měně zkušené turisty od zbytečného lámání větví a poškozování lesa.

„Rádi bychom vás požádali, abyste nám i Milešovce pomohli a pokud máte doma přebytečné hole (klidně i hůlky od běžek), tak je zde prosím zavěste. Děkujeme!,“ vzkazují provozovatelé Chaty Milešovka, kteří zprovoznili půjčovnu chodeckých holí a slibují, že další ‚půjčovny‘ umístí během jara na turisticky značených cestách z Milešova, Černčic a Velemína. Kdokoliv z pěších turistů si tak může hole zdarma vypůjčit a po zdolání Milešovky zase vrátit.

Další půjčovna chodeckých holí je již v provozu. Tentokrát na cestě z Milešova.  Pokud budete mít doma staré hole od běžek sem s nimi!

Na místo nevede silnice, na vrchol Milešovky se dá dostat pouze pěšky. A to z Velemína, Bílky, Milešova, nebo Černčic.

Milešovka je nejvyšší hora Českého středohoří. Její vrchol leží ve výšce 836,5 metrů nad mořem. Jméno získala podle nedalekého Milešova. Byla zde zřízena národní přírodní rezervace. Z vrcholu hory je kruhový rozhled do dalekého okolí, Milešovka totiž všechny ostatní vrchy v Českém středohoří výrazně převyšuje. Milešovka je považována za největrnější horu Česka, bezvětří je tu jen osm dní v roce. Na Vrcholu Milešovky je o svátcích v turistické sezóně obvykle dostupné občerstvení, rovněž se zde nachází řada informačních tabulí věnovaných historii meteorologické observatoře, okolní přírodě a meteorologii.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář