Kultura Liberecký Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Pád nebeského jezdce – Přispějte i vy prostřednictvím Nadačního fondu pomoci pro pozůstalé

LIBERECKÝ KRAJ – Život našeho kolegy a kamaráda Michala Beneše byl plný. Zachraňoval lidi, pomáhal. Teď po něm zůstalo prázdno. Prázdná skříňka, prázdné místo u stolu, vzpomínky a ticho… To největší tiché prázdno je ale bez něj doma. Bez táty a živitele rodiny se musí najednou naučit žít Michalova partnerka a dvě malé holčičky. Pomozte jim spolu s námi překonat nejtěžší začátky a přispějte prostřednictvím Nadačního fondu pomoci. Děkujeme.

Není spravedlivé, když odcházejí ti, kteří jiným vracejí život. Michal Beneš byl záchranář tělem i duší. Když nelétal s vrtulníkem letecké záchranky, byl na služebně horské služby. Když nebyl ve vzduchu, jezdil sněžným skútrem. A byl přesně  tam, kde jste ho nejvíc potřebovali. Na tváři stále úsměv, v duši klid a v kabině vrtulníku stoprocentní profesionalita.

Dne 22. března  dopoledne se jeho úsměv vytratil. Michala potkala nešťastná náhodná událost, kdy se při letu s malým výcvikovým vrtulníkem zřítil k zemi a zahynul, ne vlastní vinou. Nikdo nebyl ve vzduchu radši, než on. A vždycky musel vědět, že ten, koho dovezl do nemocnice, je v pořádku. Teď mu to chceme vrátit. Po Michalovi doma totiž  zůstaly dvě malé holčičky, tříletá Rozinka a osmiletá Mařenka. A taky Simonka, přítelkyně, máma, holka, která chce všechno zvládnout sama, “nic nepotřebuje”, poradí si. Všichni víme, že potřebuje pomoc, i když sama si o to neřekne. Sbírku pro ni a pro holky organizují její přátelé a známí.

Bena létal na centimetry přesně, šetřil setiny sekundy při záchraně lidských životů, do detailů studoval předpovědi počasí, aby věděl, kudy obletět zamračené Jizerky…a když se vracel zpátky a viděl Ještěd, byl doma.

Michale, Beno, Beny, Míšo Tlapko, kamaráde, snad jsi doletěl až do nebe a teď vidíš Ještěd shora. Pozdravuj tam nahoře, my dole dáme pozor na holky.

Prosím, dejte na ně pozor i vy.

Více informací o Nadačním fondu pomoci ZDE.

Zdroj: Nadační fond pomoci 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář