Auto-Moto Doprava Krimi Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Sanitka z hořovické nemocnice, která se dnes tragicky střetla s vlakem, vezla pacienta k vyšetření

PŘÍBRAMSKO – „Převozová“ sanitka, která se dnes střetla s vlakem na železničním přejezdu v Čenkově na Příbramsku patřila Nemocnici Hořovice. Jak jsme již informovali, železniční nehoda má tragické následky, střet totiž nepřežil převážející pacient, který jel k vyšetření do Nemocnice v Hořovicích. Její vedení nyní vydalo na sociální síti prohlášení. 

„S lítostí jsme dnes přijali oznámení o tragické události, ke které došlo na železničním přejezdu v Čenkově.

Vyjadřujeme soustrast všem pozůstalým. Obětí nehody je pacient, kterého převážela sanitka na vyšetření v našem zařízení. Řidič patří k našim dlouholetým zaměstnancům. V tuto chvíli nemůžeme nijak komentovat okolnosti a zavinění nehody a počkáme v této věci na výsledek šetření policie. Našemu zaměstnanci i sestře, která spolu s ním pacienta převážela, jsme nabídli pomoc lékařů. V případě, že to bude potřeba, poskytneme našemu zaměstnanci i veškerou odbornou a právní pomoc. V případě prokázání zavinění na straně našeho zaměstnance jsme připraveni nést plnou odpovědnost.“  uvádí k tragédii vedení Nemocnice Hořovice.

V době nehody jela v sanitě vedle řidiče i zdravotní sestra a pacient k vyšetření do nemocnice. Ve vlaku pak cestovalo asi třicet cestujících. Řidič sanitky zůstal v havarovaném voze zaklíněný. Poraněná byla i sestra. Ta byla následně převezena do nemocnice. Pacient bohužel utrpěl závažná zranění, kterým na místě podlehl a nepomohla ani blesková resuscitace.

Okolnosti tragické nehody i nadále vyšetřuje kriminální policie a Drážní inspekce.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář