Auto-Moto Doprava Krimi Liberecký Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DOBRÁ PRÁCE: Dokští policisté pomohli řidiči v bezvědomí i jeho manželce

ČESKOLIPSKO – Štěstí v neštěstí měl řidič hyundaie, který při řízení zkolaboval na silnici I/38 mezi Jestřebím a Starými Splavy na Českolipsku. Neovládané vozidlo vyjelo nejprve vlevo, kde bočně narazilo do octavie. Do řízení pak duchapřítomně zasáhla jeho manželka, která strhla volant vpravo. Drama pokračovalo i mimo silnici, kde vozidlo zůstalo stát, ovšem se zapnutým motorem, zařazenou rychlostí a sešlápnutým pedálem plynu, na které měl stále nohu šofér v bezvědomí.

Hyundai zajistili a život muži pomohli zachránit policisté z Doks pprap. Oldřich Jirouš a nstržm. Šimon Hotový, kteří naštěstí projížděli kolem k jednomu ohlášenému případu vloupání. Šoférovi byli připraveni poskytnout pomoc s defibrilátorem, který měli ve vozidle, ale to nakonec nebylo nutné. Muž se k vědomí probral potom, co mu uvolnili dýchací cesty. 

Jakmile muž začal dýchat, uložili ho do stabilizované polohy a čekali na sanitu. Kromě toho se věnovali i spolujezdkyni, která byla z předchozích událostí hodně rozrušená.

Podle mluvčího Zdravotnického záchranného sboru Libereckého kraje Michaela Georgieva policisté svou pohotovostí významně přispěli k záchraně života pacienta před příjezdem sanity. Lékař si ho pak na místě převzal a převezl ho do českolipské nemocnice. Muž je nyní stabilizovaný. Všichni jsme rádi, že  původní velmi dramatické okamžiky mají svůj šťastný konec.

Autor: por. Bc. Ivana Baláková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář