Auto-Moto Doprava Karlovarský Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Řidič pod vlivem drog ujížděl karlovarským policistům

KARLOVARSKO – Karlovarským policistům ujížděl v osobním vozidle 34letý řidič. Ten velmi rychlou jízdou projížděl ulicemi Karlových Varů v protisměru. Po dopadení policisté zjistili, že řídil pod vlivem drog a ještě v platném zákazu řízení všech motorových vozidel.

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město prováděli hlídkovou činnost, při které krátce po jedné hodině ráno potkali v Karlových Varech v ulici Plzeňská před nimi jedoucí vozidlo značky Volkswagen Golf. Řidič začal s vozidlem náhle zrychlovat a kličkovat po komunikaci, přičemž v jednom úseku silnice vyjel do levého jízdního pruhu a nadále pokračoval jízdu v protisměru, a to i přes křižovatku.

Policisté se z důvodu kontroly rozhodli vozidlo předepsaným způsobem zastavit, a to za užití výstražného a zvukového znamení s rozsvíceným nápisem STOP. Řidič však nereagoval a s vozidlem dál policistům ujížděl velmi vysokou rychlostí. V Doubí policisté řidiče předjeli a snažili se mu zablokovat jízdu, aby v ní nemohl pokračovat. Pronásledovaný řidič se však nehodlal vzdát a s vozidlem začal couvat a opět ujíždět pryč. Policisté znovu začali řidiče pronásledovat, přičemž ten zajel na úzkou silnici vedoucí k místnímu kempu, kde se však náhle otočil a jel přímo proti policistům. Řidič jel bez rozsvícených světel a málem narazil do policejního vozu. Policisté dál pokračovali v pronásledování, a to až do ulice Studentská, kde zastavil před domem, do kterého se utekl před policisty schovat. To mu však bylo osudným a policisté zde muže zadrželi. Poté byl převezen na policejní služebnu.

Policisté následně zjistili, že 34letý muž má Rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2020. Policisté s ním provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla negativně. Pozitivně však vyšel orientační test na návykové látky, a to na látku metamphetamin. Poté se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinů Ohrožení pod vlivem návykové látky a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Svým jednáním naplnil skutkovou podstatu těchto přečinů, neboť vykonával činnost, která mu byla zakázána. Dále tuto činnost vykonával ve stavu vylučujícím způsobilost, jenž si přivodil vlivem návykové látky, při které mohl ohrozit život nebo zdraví lidí, nebo způsobit značnou škodu na majetku. V minulosti byl podezřelý muž již několikrát odsouzený za různou trestnou činnost. Teď mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.

Autor: nprap. Bc. Zuzana Týřová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: Řidič pod vlivem drog ujížděl karlovarským policistům

Napsat komentář