Kultura Mateřská škola Školní okénko Tipy na výlet Ústecký Z domova Základní škola Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ Z KULTURY: Základní škola L. Gassmana v Mostě hostí dnes celorepublikové semifinále pěvecké soutěže JUNIOR TALENT

MOST – Dnes, v sobotu 13.4.2019 od 9:30 hodin probíhá v ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLE L. GASSMANNA V MOSTĚ celorepublikové semifinále pěvecké soutěže JUNIOR TALENT, která má dlouholetou tradici, v letošním roce již 11. ročník.

Do letošního 11. ročníku semifinále JUNIOR TALENTU bylo vybráno 70 nejlepších zpěváků z celé České republiky, kteří se hlásili formou audio nahrávek. Vybraní postoupili a byli pozvání do semifinálového kola, které se koná v ZUŠ F. Gassmanna v Mostě.

V naší soutěži už jsme objevili také několik opravdu velkých talentů, kteří to “dotáhli“ až ke hvězdám. V začátcích soutěže se mezi soutěžícími objevila Michaela Dittrichová (Sejnová), v současné době muzikálová, divadelní a seriálová herečka. Stejně tak Josef Fečo, který obsazoval v muzikálech hlavní chlapecké role, hrál v muzikálech například s Lucií Bílou. Jana Nováková, která momentálně bojuje v soutěži The Voice v týmu Josefa Vojtka, stejně tak jako zmíněný Josef Fečo.

Chceme, aby naše soutěž byla na vysoké úrovni, proto i porota je složena ze zpěváků, hudebních a hlasových pedagogů, muzikantů a lidí pohybujících se v hudební branži. Kromě sólových kategorií máme i kategorii dua, tria a vokální skupiny. Většinou soutěžící zpívají na hudební podklady, ale objevují se i zpěváci a zpěvačky doprovázející se na kytaru nebo na klavír.

Autor: Martin Strejc

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ Z KULTURY: Základní škola L. Gassmana v Mostě hostí dnes celorepublikové semifinále pěvecké soutěže JUNIOR TALENT

Napsat komentář