Kultura Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Druhá dubnová neděle ve znamení malého fotbalu

MOST – Od devíti od rána až do pozdního nedělního podvečera se na hřišti 11. ZŠ Most odehrálo hned třináct zápasů malého fotbalu a to v rámci obou soutěží, tedy jak veteránské Seniorligy Most, tak soutěže mladých, Mostecké ligy malé kopané.

Program Seniorligy zahájilo utkání mezi týmy Jatka Matějka a SG Horní Jiřetín a byli to jiřetínští, kdo na hřišti prokázal větší kvalitu a zaslouženě zvítězil 3:0 po dvou zásazích Petra Lence (2+0) a jednom Davida Kozloka (1+0). Dvě asistence si připsal Miloš Leden (0+2).

Následovalo střetnutí mezi L.K.M Recycling Souš a Mosteckými pumpičkami a míchačkami. To pro sebe zejména díky výbornému výkonu gólmana Daniela Soldána získaly v poměru 2:0 Pumpičky po zásazích Rudolfa Ihla (1+1) a Ondřeje Kobyláka (1+0). Soldán se společně s gólmanem Horního Jiřetína Petrem Zálešákem stali díky svým čistým kontům brankáři tohoto druhého kola Seniorligy.

Program veteránské ligy uzavřelo nesmírně napínavé střetnutí mezi mužstvy Old Bridge a FC HSG Most. Úřadující mistr, Old Bridge, šel rychle do vedení 2:0 a ještě v poločase vedl 2:1, aby nakonec velmi dobře hrajícímu soupeři podlehl těsně 2:3. Na tomto velkém obratu se podíleli František Vokáč (1+1), David Ferenc (0+2), Jan Berka a Jaroslav Pilař (oba 1+0). Za Old Bridge přesně mířili Vladimír Michálek (1+1) a Martin Kovář (1+0). Old Bridge je tak coby úřadující mistr po dvou kolech kuriózně posledním týmem ligového pelotonu bez bodu.
Kanadské bodování soutěže aktuálně ovládají dva hráči týmu SG Horní Jiřetín a to Petr Lenc (4+1) a David Kozlok (3+2). Tato pětibodová dvojice je následována dvěma čtyřbodovými a to Martinem Kovářem (3+1) z Old Bridge a Martinem Bočkem (1+3) z Jatek Matějka.

Po závěrečném hvizdu zápasu Old Bridge – FC HSG Most začal program zdvojeného kola soutěže mladých Mostecké ligy malé kopané. To znamená, že každý z deseti účastníků absolvoval hned dva zápasy s různými soupeři.
První dvojici tvořili Katalánci Most a Litvínoff. V tomto zápase padl velmi dobře hrající nováček Litvínoff 2:4. Vítěze táhli Michal Broskovics (1+2), Antonín Fišer (2+0) a Patrik Šlégr (1+1). Góly poražených vstřelili Michal Kocúr a Petr Krákora (oba 1+0).

Katalánci po svém prvním vítězství okamžitě nastoupili v druhém utkání a los jim postavil do cesty soupeře z nejtěžších, Atlético Most. Tento favorit skutečně svou roli potvrdil a to poměrně drtivě, když zvítězil 11:2. Nejproduktivnějšími v barvách vítězů byli Daniel Kasal (1+3), David Schettl (3+0), Matěj Koudelka (2+1) či Svatopluk Boušek a David Černý (oba 1+2). Oba góly poražených vsítil opět skvěle hrající Antonín Fišer.

Další střetnutí a dvojice Litvínoff a Gamblers Most. Zatímco s Katalánci dokázali litvínovští sehrát vyrovnanou partii, úřadující mistr byl již nad jejich síly a Gamblers brali tři body po jasné výhře 7:0. Vítěze táhli hlavně Vladimír Pátek (3+1), David Macko (0+3) či Robert Dvořák a František Jelínek (oba 1+1). Gólman Gamblerů, Ondřej Bíro, si připsal jediné čisté konto Mostecké ligy malé kopané z této neděle.

Avizovaným vrcholem neděle mělo být utkání mezi Jablíčky Chomutov a Atléticem Most a je třeba říct, že tento zápas tyto předpoklady beze zbytku naplnil. Atlético Most bylo sice opticky lepším týmem a ještě v poločase vedlo 2:1, ale konečnou výhru 4:3 pro sebe nakonec po nesmírně efektivních protiútocích získala Jablíčka Chomutov. Jejich góly nesly jména Stanislava Levého (2+0), Davida Matyáše (1+1) a Tomáše Svobody (1+0). Za poražené odpovídali David Schettl (2+0) a Dominik Hána (1+0).

Po této malofotbalové lahůdce následoval zápas mezi Gamblers Most a GMS Most. A je třeba uvést, že si toto utkání v kvalitě s předchozím v ničem nezadalo. Skvělé představení GMS znamenalo ještě jejich poločasové vedení 3:1. Bohužel v druhé půli začali jejich hráči platit daň za hru bez možnosti střídání a Gambleři dokázali vývoj zápasu zvrátit na svou stranu v poměru 6:4. V dresu vítězů úřadoval hlavně Jakub Polák (3+1) doplňovaný Michalem Salákem (2+0) a Davidem Mackem (0+2). Za poražené přesně mířili Jan Pyskatý (1+1), Petr Bohata, Petr Hrach a Vít Popelka (všichni 1+0).

Nejvyšší výhra dne se zrodila v následujícím utkání a byla to výhra ve velké pohodě hrajících Jablíček Chomutov na úkor Inseminátors FC. Pod konečné skóre 16:2 se masivně podepsal ještě vloni hráč Inseminátors FC Martin Boček (4+7). Z jeho spoluhráčů pak velmi dobré představení předvedli rovněž Lukáš Svoboda a Rostislav Šebek (oba 4+3). Branky poražených vsítili Petr Majerčin a Tomáš Zetka (oba 1+0).

Dalším střetnutím dne bylo utkání mezi GMS Most a Švejkem. Unavení GMS již neměli sílu na vzdor velmi dobře hrajícímu Švejkovi a podlehli 3:6. Tradičně skvěle zahrál za Švejk Pavel Vávra (2+1) doplňovaný Martinem Hnilicou (2+0) či Jiřím Rocenovičem (1+1). Všechny tři zásahy poražených nesou podpis Víta Popelky (1+2), ke kterému se dvěma zásahy připojil Petr Bohata (2+0).

Pouze 45 minut po debaklu s Jablíčky Chomutov se Inseminátors FC postavili Avengers Most a ani v tomto zápase nedokázali bodovat. Nadšeně bojující Avengers brali tři body po výhře 5:4, pod níž se hattrickem podepsal Radek Guttwald (3+0) a dvěma zásahy Lukáš Trestr (2+1). Za poražené odpovídali Ghita – Decian Hascear (2+1) a Tomáš Zetka (1+2).

Švejk zvítězil i ve svém druhém nedělním zápase a to 4:2 nad proOFFICEM. Opět velmi dobře zahrál Pavel Vávra (2+0), ke kterému se tentokrát připojil především Petr Vokurka (0+2). Oba góly poražených vstřelil Jakub Rameš.
Nedělní malofotbalový prgram na 11. ZŠ Most uzavřel zápas mezi Avengers Most a proOFFICE. To pro sebe po poločase 1:1 získal tým proOFFICE. Jeho útok tentokrát táhli Vojtěch Benda, Jan Pilař a Jan Rokoš (všichni 1+1). Za Avengers přesně mířil Radek Gutwald po asistenci Davida Berkiho.

Poté, co každý z týmů Mostecké ligy malé kopané odehrál v sezóně již tři utkání, jsou v čele jediní dva neporažení a to Jablíčka Chomutov a Gamblers Most.
Kanadské bodování soutěže vede přesvědčivě Martin Boček (10+8) z Jablíček Chomutov před dvanáctibodovými Davidem Schettlem (11+1) a Matějem Koudelkou (6+6) oba z Atlética Most a Davidem Mackem (5+7) z Gamblers Most.
Další neděle ve znamení mosteckých malofotbalových soutěží je na programu 5. května a jednoznačným vrcholem by mělo být v 18:30 střetnutí posledních finalistů Gamblers Most a Atlético Most.

Více informací na www.fotbal-most.cz a www.fotbalmost.cz.

Autor: Aleš Janeček
Mostecká liga malé kopané

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZE SPORTU: Druhá dubnová neděle ve znamení malého fotbalu

Napsat komentář