Krimi Pomáháme Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

HRDINA DNE: Pražský policista díky nepřímé masáži srdce zachránil život muži, který zkolaboval

PRAHA – Praporčík Miroslav Müller z místního oddělení Jarov v době svého volna šel se svojí partnerkou do jídelny na Koněvově ulici v Praze 3, když zde právě zkolaboval jeden ze zákazníků. Za pomoci své ženy, která mu přes linku 155 předávala instrukce operátorky, se střídal s jednou z prodavaček v nepřímé masáži srdce. Touto spoluprací se všichni tři podíleli na záchraně života. Za to jim patří velké poděkování

V jídelně si policista všiml prodavačky, která se snažila probrat jednoho ze zákazníků, který seděl u stolu, měl zavřené oči a nereagoval. Situaci se proto začal věnovat a zjistil, že muž nemá hmatný puls. Proto ihned vytočil linku 155 a telefon předal své partnerce, která mu přes operátorku předávala instrukce, jak postupovat. Následovala nepřímá srdeční masáž, ve které se policista střídal s jednou ze zaměstnankyň jídelny až do příjezdu rychlé záchranné služby.

Záchranáři si po příjezdu na místo převzali pětasedmdesátiletého pacienta do své péče a zjistili, že se jedná o cévní mozkovou příhodu. Následně ho převezli do nemocnice s tím, že muž nabyl vědomí a měl by být v pořádku.

Velké poděkování patří zmiňované zaměstnankyni jídelny, partnerce policisty a operátorce záchranné služby. Všechny totiž velkou měrou přispěly k záchraně života muže a bez nich by to sám policista zřejmě nezvládl.

Autor: por. Bc. Jan Daněk

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “HRDINA DNE: Pražský policista díky nepřímé masáži srdce zachránil život muži, který zkolaboval

Napsat komentář