Krimi Pomáháme Složky IZS Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Fotbaloví fanoušci nerespektovali výzvy a střetli se s policisty

TEPLICE – Kolem půl osmé ráno zastavilo v Teplicích několik autobusů s německými fotbalovými fanoušky, kteří přes naše území projížděli na zápas do Spolkové republiky Německo.

 . Přibližně 200 fanoušků se poté dalo na pochod městem na Zámecké náměstí, kde skandovali hesla a zpívali. Jeden z cizinců podezřelý z přestupku neuposlechl výzev policistů a byl omezen na osobní svobodě.

     Situace se následně vyhrotila, když zbylí fanoušci odmítli odjet z města bez zajištěného cizince a začali být agresivní, při výtržnostech došlo i k poškození policejního vozidla. Během zákroku policistů, který si situace vyžádala, bylo zajištěno dvanáct osob podezřelých z přestupku proti veřejnému pořádku.

     Jeden z fanoušků zaútočil na policisty a hodil na ně pivní lahev, byl zadržen pro podezření ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě. Osoby podezřelé z přestupku byly po provedení nezbytných úkonů po 14. hodině postupně propouštěny na svobodu, fanoušek, který zaútočil na policisty, zůstává i nadále v režimu zadržení. Kolem 15. hodiny opustily autobusy s německými fanoušky město Teplice.

Autor : por. Bc. Daniel Vítek

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář