Pomáháme Středočeský Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

V Nemocnici Rudolfa a Stefanie v Benešově byl otevřen babybox nové generace. Nadace JISTOTA finančně podpoří výměnu vandaly zničeného babyboxu v Karlových Varech

BENEŠOV – Původní bedýnka sloužila v benešovské nemocnici od 18. srpna 2009 a pomohla vstoupit do nového života třem děťátkům. Jejím hlavním dárcem byla Nadace Komerční banky, a. s. – JISTOTA, která  pomáhala technicky zastaralé bedýnky vyměňovat za babyboxy nové generace.

Dikyi přátelům dětí z Nadace JISTOTA a její předsedkyni Sylvě Floríkové, která se otevření osobně zúčastnila. Díky příteli a tradičnímu mecenáši Vojtěchu Novákovi a jeho společnosti Květiny Novák Praha, a. s., který benešovskou bedýnku podpořil velkorysým darem. a další poděkování patří regionálním dárcům!

Nečekaným hostem byla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová, která v benešovské nemocnici nedávno porodila holčičku Emu. Pomáhala jí primářka gynekologického oddělení Kateřina Hlaváčková a o malou Emu se staral primář Michael Richter, oba se přišli na otevření nového babyboxu podívat. Nechyběl ani ředitel nemocnice Roman Mrva a jeho zástupce Jan Kolbaba, který  otvírali babybox již před deseti lety. Přijel Robert Bezděk, radní Středočeského kraje pro zdravotnictví, jenž  velmi pomohl při nedávné kolizi v příbramské nemocnici svojí osobní přímluvou.

Poděkování patří také Robertu Bezděkovi a milé a hezké hejtmance Jarušce Pokorné Jermanové. Děkuji Sylvě Floríkové, jejíž Nadace JISTOTA finančně pomohla zřídit dvacet babyboxů, do nichž bylo odloženo 60 nechtěných lidských mláďat. Jistě to není radostná informace, ale svědčí o potřebnosti babyboxů a šlechetným dárcům přináší dobrý pocit a zadostiučinění. Nadace JISTOTA nám vyhověla a za zprávu 21. století považuji to, že se  Nadace rozhodla finančně podpořit výměnu babyboxu v Karlových Varech, který byl vandaly opakovaně zdevastován „Řekl baby dědek Lů“

Autor : Ludvík Hess

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář