Kultura Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAPIŠTE SI DO DIÁŘE: Střelecký ostrov v Litoměřicích bude i letos hostit Den záchranářů Ústeckého kraje

LITOMĚŘICE – Po roce bude Střelecký ostrov v Litoměřicích patřit již 11. ročníku populární tradiční akce Den záchranářů Ústeckého kraje. Akce se uskuteční v sobotu 15. června 2019.

Od 10 do 17 hodin se můžete na jednom místě a na vlastní oči podívat, jak vypadá opravdový zásah všech složek krajského integrovaného záchranného systému (IZS), také se dozvědět něco o pravidlech bezpečnosti na komunikacích, jak se má správně poskytovat první pomoc, nebo si prohlédnout vozidla a techniku, se kterou záchranáři pracují každý den.

Zaručeně nejlákavějším bodem programu Dne záchranářů Ústeckého kraje budou ukázky připravené členy IZS, včetně té nejzajímavější – zásahu na řece za pomoci vrtulníku. Pořadateli akce jsou Ústecký kraj ve spolupráci s městem Litoměřice. Letošní ročník akce bude zahrnut do oslav 800 let od založení města Litoměřice. Generálním partnerem akce je společnost NET4GAS.

Vstup na akci je i letos zdarma. Srdečně zváni jsou jednotlivci i celé rodiny. Podrobný program bude zveřejněn na webových stránkách www.kr-ustecky.cz počátkem měsíce června.

Autor: redakce 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAPIŠTE SI DO DIÁŘE: Střelecký ostrov v Litoměřicích bude i letos hostit Den záchranářů Ústeckého kraje

Napsat komentář