Složky IZS Sport Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAPIŠTE SI DO DIÁŘE: Krajská soutěž hasičů ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel se uskuteční v Chomutově

CHOMUTOV – Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje pořádá ve středu 15.5. 2019 krajské kolo soutěže HZS Ústeckého kraje a jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí ve vyprošťování zraněných osob u dopravních nehod. Soutěžit se bude na náměstí 1. máje v Chomutově.

Soutěž se uskuteční ve dvou kategoriích, profesionální a dobrovolní hasiči. V kategorii profesionální hasiči se soutěže zúčastní družstva územních odborů HZS Ústeckého kraje a pozvané soutěžní družstvo HaZZ Nitranského kraje – Slovensko. Soutěžní družstvo HZS Ústeckého kraje, které se umístí na nejlepším místě v pořadí, bude nominováno na 25. ročník Memoriálu JUDr. Františka Kohouta ve vyprošťování u dopravních nehod, který se uskuteční dne 26. 09. 2019 v Praze.

V kategorii dobrovolní hasiči se zúčastní přihlášená soutěžní družstva jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí, předurčených pro zásahy u dopravních nehod, z Ústeckého kraje. Soutěže se mohou zúčastnit družstva složené pouze ze členů JSDH, mohou to být i členové, kteří vykonávají službu v jednotce jako svoje zaměstnání. Vítěz v kategorii dobrovolní hasiči bude nominován na V. Mistrovství JSDHO ve vyprošťování u dopravních nehod.

Úkolem soutěžního družstva je bezpečné a efektivní vyproštění zraněné osoby z
havarovaného vozidla za použití požární techniky a věcných prostředků požární
ochrany a nářadí používaného v jednotkách požární ochrany a za použití taktických a odborných postupů dle platných předpisů.

Autor: Lukáš Marvan

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAPIŠTE SI DO DIÁŘE: Krajská soutěž hasičů ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel se uskuteční v Chomutově

Napsat komentář