Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Pomáháme Praha Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS : Balonková očíčka, příběh paní Dity,která se rozhodla zpříjemnit den dětí malým onkoláčkům

ÚSTÍ NAD LABEM – Ústečanka Dita Kubešová se rozhodla pomáhat onkologicky nemocným dětem ač sama je bohužel již rok vážně nemocná. A právě proto chce Den dětí nejmenším pacientům onkologického dětského oddělení zpříjemnit akcí nazvanou BALÓNKOVÁ OČIČKA…

„Jmenuji se Dita,  jsem z Ústí nad Labem  a mám prosbičku, rozhodla jsem se,že udělám dobrou věc. Je to pro onkologicky nemocné dětičky a chtěla bych jim udělat na dětský den radost a vidět ty rozjařené očička. Plán mám takový,udělat balíčky sladkostí a tím Vás chci poprosit, kdo bude chtít přispět a koupit nějaké ty bonbony, sušenky, lízátka prostě cokoliv. Beru i propagační předměty pastelky, omalovánky pokud někdo máte možnost z práce…“ vyzvala Dita veřejnost prostřednictvím sociální sítě, aby se zapojila do této charitativní akce.

Pojďme zkusit spojit sílu a dát to společně dohromady.Jen chci toto vše stihnout během 2 týdnů chtěla bych toto vše odnést ještě před mojí operací a následnou léčbou,“ svěřila se Dita Kubešová.

K předání dárečků a balíčku se sladkostmi dojde 23. května v ústecké nemocnici na dětském onkologickém oddělení a ve speciální škole pro autistické děti.

„POMŮŽETE MI SPLNIT TUTO SUPER RYCHLOU AKCI????“

„Vím, že v nás je ta síla a vím,že mě v tom nenecháte,“ obrací se na všechny hodné lidi Dita Kubešová. 

Proč toto vše dělám? Je to jednoduché. Bohužel od roku 2017 procházím sama onkologickou léčbou. Díky rakovině jsem přišla o celý žaludek. Nebudu Vám lhát byl to a je to boj o život. Zasáhlo to celou mou rodinu včetně mých kamarádů. Ale díky všem těmto lidičkám jsem stále mezi Vámi a hodlám ještě dlouho být… Ano i když po roce se mi rakovina vrátila, chci a budu bojovat dál… Nehodlám to vzdát. Jasně jí dám najevo kdo je tu pánem mého těla.

A díky tomuto jsem se rozhodla pomoci těm co to potřebují a to jsou ty nejmenší. Ty kteří trpí od mala neznají nic jiného než jen nemocnici. Já už mám něco za sebou ale oni mají ještě před sebou a to mi nedá spát. To jsou ony (dětičky), které potřebují naší podporu. A proto jsem si řekla, že pokud tato moje akce vyjde, budu v tom každý rok pokračovat a budu pořádat různé sbírky na dětský den. Pokud se krásně rozrosteme můžeme sbírku prohloubit na vánoční.

Děkuji Vám všem,že do toho jdete a přispějete čímkoliv. Děkuji za důvěru,kterou jste mi již daly. A já slibuji pokud mi síly budou stačit nezklamu Vás a udělám co budu moc. Jsem ráda a dělá mě to šťastnou,když vidím kolik dobrých srdíček je a kterým to není lhostejné. A tak pokračujme a spojme se v jeden velký společný tým, který potáhne za jeden provaz a tím je BALÓNKOVÁ OČIČKA !!!!!“ věří v dobrou věc Ústečanka Dita Kubešová.

Autor : redakce

 

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

2 Replies to “ZAUJALO NÁS : Balonková očíčka, příběh paní Dity,která se rozhodla zpříjemnit den dětí malým onkoláčkům

Napsat komentář